Terug in Zweden en volop winter in Uppsala

Na een heerlijke break te hebben gehad in Nederland, vloog ik op 5 januari terug naar Zweden. En ja hoor… de winter was eindelijk echt begonnen. Er lag aanzienlijk meer sneeuw in vergelijking met voor Kerst. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een echte liefhebber van strenge winters met veel sneeuw en lage temperaturen. Het contrast met de zomer is groot. Het pak sneeuw maakt de stad compleet anders. De levendigheid van de zomer is helemaal verdwenen op straat en de mensen zitten gezellig binnen met kaarsjes en sfeerverlichting. Gelukkig worden de dagen weer langer, al duurt de winter nog wel even. Helaas is het nog niet gelukt om een nieuwe kamer in de stad te vinden, dus moet ik iedere dag nog 13 kilometer fietsen van huis naar school en weer terug. Gelukkig worden de fietspaden nog steeds dagelijks schoongemaakt.

Hier een aantal foto’s van de afgelopen weken.

© Mark Fokkema